AVO Heritage Short Robusto lösplugg AVO Heritage Short Robusto låda öppen AVO Heritage Short Robusto låda

AVO Heritage Short Robusto

AVO Heritage Short Robusto är en cigarr som kanske inte är mästare på något men behärskar alla delar bra. Det bjuds på en bra konstruktion tillsammans med fina smaker och en bra balans. Just smakmässigt hittar man bland annat en muskig ton som blandar sig med lättare toner av hö och lite sötma. Cigarren kan vara ganska hög i sin nikotinstyrka, vilket kan vara bra att känna till om man är känslig. Cigarren passar bra för alla tillfällen, både till morgonens kopp kaffe eller efter middagen på kvällen.

Konstruktion – AVO Heritage Short Robusto

Cigarren är en typisk short robusto, en kort men ganska tjock pinne helt enkelt. Som helhet ger cigarren ett ganska rustikt utseende med lite bulor i täckbladet, ådrorna är små och sömmarna sitter fint förutom på huvan som ser något slarvig ut. Men som helhet en fin pinne att se på. Gördeln är bland det finaste som sitter på en cigarr, men smaken är som baken. Draget är åt det lösare hållet, men inte så pass att cigarren går varm under rökningen. Rökproduktionen är riklig och glöden går jämnt genom hela sessionen.

Smaker – AVO Heritage Short Robusto

Cigarren börjar med en krämig, nästan kladdig, textur och rik kryddighet. Smaker av hö och mer muskiga smaker träder fram. Här finns även en tydlig sötma som påminner om kola. Helheten känns välpolerad med fin balans mellan smakerna. Vid retrohalering får man toner av söt vanilj som blandar sig med tidigare nämnda muskighet och hö. Andra tredjedelen blir lite lugnare med lägre kryddighet, smak av hö ligger kvar och har fått sällskap av en lätt läderton samt kakao. Sista delen av cigarren bjuder på en mycket rik produktion av mycket krämig rök, smakerna från den andra delen ligger i stort sätt kvar på paletten.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information