Som väntat så är Hemingway Best Seller Maduro lik sitt syskon som har ett täckblad från Ecuador istället för ett maduro. Men det finns förstås skillnader och det är främst toner av rostat bröd, kaffe, jord och kakao som adderas till den redan relativt smakrika blandningen. Cigarrens korta men tjocka format är något som blivit allt mer populärt men trots sin ringa storlek man man utan större problem få ut minst 60 minuter. Speciellt då denna cigarr mår bra av att rökas långsamt då den annars lätt överhettas.
Konstruktion – Arturo Fuente Hemingway Best Seller Maduro
Det första man slås av är förstås cigarrens annorlunda format, denna perfecto har ett rundat huvud och en fot som har en liten ”bula”. För dig som inte är van vid detta format så kan vi lugna dig med att det inte är några problem att tända den, bara tänd på ”bulan”, glöden kommer leta sig fram till cigarrens bredare kropp. Det finns dock de som föredrar att även snoppa foten så att man direkt får en större yta att tända på. Smaken är som baken. Täckbladet är ett mörkt maduroblad som är fritt från större ådror och har en söm som nästan är osynlig. Den mörka färgen döljer eventuella skönhetsfläckar. Draget ligger runt medel och glödlinjen sköter sig utan att man behöver göra några manuella justeringar.
Smaker – Arturo Fuente Hemingway Best Seller Maduro
Precis som sitt syskon med täckblad från Ecuador så bjuder även denna pinne på smaker av trä och jord till en början. Dock får madurotäckbladet mycket mer att säga till om under cigarrens första del då cigarrens format gör att täckbladet för en procentuellt sett större andel. Det är typiska smaker för maduro som träder fram, man hittar rostat bröd, espresso, jord och kakao. När man kommit in en bit i rökningen och glödlinjen börjat gå in i cigarrens tjockare del så öppnar smakprofilen upp sig, förutom tidigare nämnda smaker så får man nu stifta bekantskap med muskot och kanel tillsammans med inslag av vanilj. Efter smaken har en sötma som ligger kvar ganska länge. Efter ett tag tar smakerna av trä och jord över allt mer igen och blandar sig med madurotonerna av espresso och kakao. Cigarrens sista del har i huvudsak samma smaker kvar, dock kommer det en liten påhälsning av peppar och eftersmaken blir mindre söt till förmån för mer smak av trä.