Alonso Menendez No.40 Lösplugg Alonso Menendez No.40 Låda

Alonso Menendez No.40

Alonso Menendez No. 40 är det mellersta syskonen i denna maduro-familj. Precis som övriga så är det en puro med endast brasilianska blad i cigarren. De välrenommerade Mata Fina-bladen kommer från norra Brasilien och har varsamt granskats av denna lilla tillverkares ägare, från frö till färdig cigarr.

Konstruktion - Alonso Menendez No.40

Vid en första anblick så ser cigarren grov ut med en liten ojämnhet över täckbladet samt flera tydliga vener. Här är det dock läge att inte döma boken för dess omslag. Konstruktionen är faktiskt riktigt bra med ett drag som är mycket lätt och en glödpelare som rör sig som ett vertikalt streck genom hela rökningen. Det är tydligt att cigarren har rullats lätt och korrekt. För dig som gillar löst drag så bör denna cigarr passa som handen i handsken.

Smaker - Alonso Menendez No.40

För dig som rökt brasilianska cigarrer innan så kommer du snart känna igen dig. Mata Fina-tobaken har gjort sig känd för sina robusta smaker av choklad tillsammans med en viss kryddighet och peppar. Smakerna är tydliga men själva cigarren ger ett milt intryck. Efter en stunds rökning, oftast drygt halvvägs, så kommer också lite mer fruktiga toner som bäst kan beskrivas som citron eller lime. Just den här kombinationen av de tyngre smakerna av choklad som sedan mixas med de lätta smakerna av citrus samt lite kryddighet som accent är unikt för den brasilianska tobaken och bör upplevas. Gämfört med storebror Alonso Menendez No. 20 så ger denna pinne mer kryddighet på grund av sitt mindre format. Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information