Alec Bradley Sanctum Robusto lösplugg Alec Bradley Sanctum Robusto låda öppen Alec Bradley Sanctum Robusto låda

Alec Bradley Sanctum Robusto

Alec Bradley Sanctum använder tobak från fyra olika länder vilket levererar en upplevelse som är ganska unik för märket. De flesta cigarrer från Alec Bradley har en jordig ton men denna serie av cigarrer är distinkt olik. Serien utvecklades under direkt övervakning av vice VD:n Ralph Montero och ordet ”sanctum” skvallrar om att denna cigarr bäst avnjuts i ensamhet. Att ta fram en Alec Bradley Sanctum betyder att man vill fly vardagen för en stund och bara koppla av.

Konstruktion – Alec Bradley Sanctum Robusto

Cigarren har ett medelbrunt täckblad och en bred gördel som är rik på detaljer. Täckbladet har en viss oljighet som ger ett fint intryck. Bladet är lent och snyggt men det kan förekomma någon större ådra som ger ett mer rustikt intryck. Draget är mycket bra med en liten tröghet som passar cigarrens storlek och på intet sätt blir frustrerande. Glödlinjen går rakt genom hela sessionen och behöver endast någon enstaka mindre korrigering. Askan håller sig samlad och faller av i stora solida partier.

Smaker – Alec Bradley Sanctum Robusto

I början så känner man främst en smak av ren naturlig tobak tillsammans med en liten ton av fruktighet. Snart kommer också en hel del trä och peppar. Pepparn är ganska mild och tar inte över hela paletten, vilket kan vara vanligt annars. Ännu en bit in i rökningen så kommer det en nötighet som snabbt tar över som den främsta smaken. De övriga smakerna går tillbaka men ligger kvar i bakgrunden. Under sista delen av cigarren kommer återigen smakerna av trä och peppar tillbaka och blir de mest prominenta smakerna. Cigarren har ingen bitterhet eller strävhet, utan kan rökas ända in till stubben. Dess komplexitet är mycket exakt och smakerna går i cykler genom hela rökningen. Det känns inte som att det finns några inslag av slump utan allt är noggrant regisserat, från början till slut. Kort sagt en mycket välgjord pinne där det blir tydligt hur samspelet mellan recept och regi ska fungera när det är som bäst.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Medelbetyg
3.5
baserat på
2
st recensioner.

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

"Hög k******t! Genomgående p****t drag och glöd utan korrigering eller återtändning. Mestadels nötiga toner och smak av tobak. A*****m pinne. Tappade inte farten mot slutet utan behöll stilen hela vägen. Nikotin något över medel.
Avnjöts i solskenet på innergården med en bok och en kopp te."
Produkter

Handla

Information