Alec Bradley Sanctum Gordo lösplugg Alec Bradley Sanctum Gordo låda öppen Alec Bradley Sanctum Gordo låda

Alec Bradley Sanctum Gordo

Precis som de flesta andra cigarrer från Alec Bradley så är detta en komplex pinne med en stor variation av smaker. Vissa smaker kommer och går medan andra bara gästspelar under en kort period. Cigarren passar bra för provningar eller i sällskap med vänner då det kommer finnas en hel del att prata om, men den passar också bra för nybörjare som har kommit till steget att fortsätta sätta sin palett på allt större prov. Kort sagt, du kommer inte ha tråkigt när du avnjuter denna pinne.

Konstruktion – Alec Bradley Sanctum Gordo

Täckbladets färg påminner om mjölkchoklad med sitt mellanbruna skimmer och lätt oljiga yta. Bladet är mycket slätt och har nästan inga tänder eller större ådror, även sömmarna är i det närmaste osynliga. Cigarren känns ganska välpackad men har en ganska stor giv när man klämmer på den. Det ger ett lite svampigt intryck men det är bara så den är konstruerad och inget som är anledning till oro. Draget är mycket bra och är varken för trögt eller för lätt, även glödlinjen går rakt genom hela sessionen och ger inget upphov till manuell justering.

Smaker – Alec Bradley Sanctum Gordo

Till en början så levererar cigarren smak av jord, krämigt läder, anis och mörk choklad. Ingen smak är mer dominant än någon annan utan de ligger ganska likvärdigt på paletten. Den finns även en tydlig syrlighet som ligger i eftersmaken tillsammans med en pepprighet som kommer fram vid retrohalering. När andra tredjedelen tar vid så är dock syrligheten nästan som bortblåst, istället möts man av espresso, choklad, hö, ladugård och ek. Sötman lyser med sin frånvaro och istället ligger en smak av peppar som en bas genom smakprofilen. Sista tredjedelen skiljer sig en hel del från de övriga. Pepparn går tillbaka och istället kommer en allt tilltagande sötma. Nu är smakerna av ceder och jord de mest dominanta smakerna och som accenter ligger anis, mörk choklad, kaffebönor, krämiga nötter och hö. Kryddigheten har dragit sig tillbaka och hela profilen blir mer rund i sin karaktär samtidigt som smakerna balanserar väl ihop.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information