Alec Bradley Prensado Torpedo lösplugg Alec Bradley Prensado Torpedo låda öppen Alec Bradley Prensado Torpedo låda

Alec Bradley Prensado Torpedo

Alec Bradleys Prensado serie har vunnit första pris hos den välansedda tidningen Cigarr Aficionado. Detta är en cigarr med full kropp, intensiva smaker och en hög komplexitet. Den övergripande smakprofilen har toner av kakao, kaffe och läder. Det händer dock mycket under resans gång och man får stifta bekantskap med en uppsjö av smaker. En cigarr för stunder då du kan ha fullt fokus på upplevelsen utan distraktion. Passar även för provning bland mer erfarna rökare då det finns en hel del att prata om kring denna cigarr.

Konstruktion – Alec Bradley Prensado Torpedo

Det första man slås av är förstås formen, denna cigarr är box pressed, vilket betyder att den är fyrkantig snarare än rund. Täckbladet har en mörkare medelbrun ton och dess yta är lätt oljig. Det finns inga större ådror i bladet och sömmarna sitter där de ska. Konstruktionen i övrigt borgar för en bekymmersfri rökning då draget är precis där det ska vara och glödlinjen går rakt utan större behov av korrigering.

Smaker – Alec Bradley Prensado Torpedo

Cigarren öppnar med rika smaker av choklad och läder, till detta ligger lite lättare toner av flora. Eftersmaken påminner om mörk choklad tillsammans med en hint av kryddighet. Andra tredjedelen fortsätter med rik smak av läder med kryddig choklad, även floran ligger kvar och har nu fått sällskap av jord. Vid retrohalering kommer det smaker av kakao och svartpeppar. Eftersmaken ligger kvar länge och har gått över till en mer salt träbark jämte flora, kaffe och söt kakao. En bit längre in i rökningen ligger det kvar en kryddig lädersmak med flora och ek. Även en lätt accent av espresso finns där tillsammans med kolnat trä och kakao. Sista tredjedelen Paletten får nu ta emot stora doser av kanel tillsammans med mer smak av flora, jord och mörkt kaffe. Retrohaleringen tar fram smak av kola och läder blandat med lite svartpeppar. Eftersmaken är både söt och kryddig med lite inslag av choklad, läder och vanilj.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information