Alec Bradley Prensado Robusto lösplugg Alec Bradley Prensado Robusto låda öppen Alec Bradley Prensado Robusto låda

Alec Bradley Prensado Robusto

Det klassiska Robusto-formatet har funnits länge och är en favorit bland många aficionados. Givetvis kommer Alec Bradleys fina Prensado-serie i denna storlek, och succén lät inte vänta på sig. Cigarren bjuder på en medelhög komplexitet med tydliga och välbalanserade smaker av bland annat läder, kaffe och nötter. Till detta serveras en kryddighet som kommer och går lite genom rökningen. Styrkan (nikotinnivån) ligger runt medel och kan, framförallt mot slutet, ge en liten kick.

Konstruktion – Alec Bradley Prensado Robusto

Det första man slås av är det gyllenbruna täckbladet som nästan inte har några ådror alls. Det är en slät och lätt oljig yta som nästan känns som sammet när man för fingret över ytan. Här finns inte heller några direkt synliga sömmar utan allt är väl dolt. När man tänt upp så möts man av ett bra drag, varken för löst eller för trögt utan precis där det ska ligga. Glödlinjen behöver justeras då och då men det är inte en cigarr som kräver konstant korrigering på något vis.

Smaker – Alec Bradley Prensado Robusto

Från start så möts man av en tydlig peppar, smaken drar sig dock snabbt tillbaka och bakom den döljs toner av läder och kaffe. Dessa två smaker går snabbt mot förgrunden och blir de dominanta på paletten. Mot slutet av första tredjedelen så får de huvudsakliga smakerna sällskap av lite nötiga toner i bakgrunden. I början av andra tredjedelen så kommer även en lätt citrussmak som accent, ganska snart byter den dock plats med en kryddig träsmak som närmast kan beskrivas som ceder. Denna kryddiga ceder gifter sig med den peppar som legat kvar sedan starten, de bildar en intressant kombination som lyfter helheten. Under sista delen av cigarren så ligger smakerna av läder, kaffe och nötter kvar som de tydligaste, tillsammans med kryddigheten från tidigare. De rör sig inte speciellt mycket utan samtliga ligger på ungefär samma nivå under sluttampen. Cigarrens smaker är mjuka och lena ända in till stubben, den håller sig också svar länge. Här är alltså läge att plocka fram en ”nubber” så att man kan avnjuta pinnen ända in i kaklet.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Medelbetyg
4.5
baserat på
2
st recensioner.

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

"F********k cigarr med u*******a smaker."
"B** storlek för drygt en timmes rökning en stilla sommarkväll. V****r och v**konstruerad. Glödlinjen brann snett en gång men ordnade sig själv. Tydlig peppar inledningsvis men sen a*******a trätoner. Rejäl kyss nikotin mot slutet, så pass på för den känsliga."
Produkter

Handla

Information