Alec Bradley Black Market Robusto lösplugg Alec Bradley Black Market Robusto låda öppen Alec Bradley Black Market Robusto låda

Alec Bradley Black Market Robusto

Alec Bradley fortsätter med sin mycket populära Black Market-serie. En serie som vunnit många priser och har vissa år bland annat tagit sig in på listan över de 25 bästa cigarrerna enligt Cigarr Aficionado. Cigarren bjuder på en kropp runt medium men med en full smakprofil. Det är en uppsjö av smaker som serveras och det är ganska tvära kast, ibland är det bara några puffar mellan bytet av smaker. Således en ganska komplex pinne som passar utmärkt för dig som verkligen vill fokusera och hitta smaker. En lämplig pinne för cigarrprovningen med andra ord.

Konstruktion – Alec Bradley Black Market Robusto

Det första man slås av är den gigantiska gördeln som sträcker sig över 2 tredjedelar av cigarrens längd. När man plockat bort denna så finns det en mindre gördel kvar. Den stora gördeln passar fint ihop med täckbladet och ger cigarren ett unikt utseende som vid det här laget har blivit en klassisk igenkänningsfaktor. Konstruktionsmässigt så känns cigarren välpackad, inte för hårt och inte för löst. Densiteten känns jämn över hela cigarrens längd, inga hårda eller mjuka partier med andra ord. Glödlinjen går mycket rakt genom hela rökningen och draget ligger i den ”sweet spot” den ska göra, varken för löst eller för trögt. Tilläggas bör att rökproduktionen är ymnig likt en skorsten på ett kolkraftverk.

Smaker – Alec Bradley Black Market Robusto

Direkt från start så bjuds man på kryddor, peppar och en mild kaffesmak med lätt sötma. Efter ett litet tag så ändras profilen och mer träiga toner kommer fram tillsammans med lite kryddighet som sätter sig långt bak på tungan. En lätt sötma ligger också kvar. I mitten av cigarren så ändrar sig karaktären något och smaken av trä får sällskap av mer citrusliknande toner. Ganska snart ändras smaken av trä igen och går nu mer mot hickory, syrligheten försvinner men sötman blir tydligare. Efter två tredjedelar har rökts så kommer det en mild mjölkchoklad med kryddighet. Snart ändrar sig dock smakerna och en mild ton av jordnötssmör träder fram, sötman ligger fortfarande kvar och även om den inte är supertydlig så är det troligen den som dirigerar smakerna.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Recensioner

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

"Smakupplevelse! Många olika smaker som kommer och går. Kaffe, choklad, läder, jord och pepprighet. Men samtidigt väldigt mild och söt genom hela rökningen. P*****t glöd hela tiden. V****r askpelare som inte behöver justeras. H*****t tjock rök."
Produkter

Handla

Information