Aging Room M356 Forte Lösplugg Aging Room M356 Forte låda

Aging Room M356 Forte

Aging Room M356 (small batch) är en linje cigarrer som fått en uppsjö av utmärkelser, vissa media drar hela linjen över samma kam och ger allihop toppbetyg. Det är alltså ingen överdrift att säga att M356-linjen har blivit en succé för Aging Room. Denna cigarr är unik och passar extra bra för dig som inte tycker om, eller kanske tröttnat på, alla maduro som dykt upp de senaste åren. De kraftiga mörka och jordiga smakerna hittar man inte i denna cigarr, här finns mer aromatiska lätta smaker. Om du gillar maduro och vill prova något nytt så är det dock ett bra tips att prova denna pinne då det är bland det bästa du kan hitta i motsatta riktningen.

Konstruktion – Aging Room M356 Forte

Cigarren har ett fantastiskt skimmer över det mycket lena täckbladet, som har en ton av Colorado. Pinnen är välpackad utan några större mjukare partier och har bara mindre synliga vener i täckbladet. Knappast något som påverkar rökningen men däremot gör att man blir lite småkär. Formatet på Forte är figurado, närmare bestämt en perfecto. En vitola som inte är helt vanlig och som ger sin speciella karaktär till blandningen. Draget är åt det trögare hållet men utan att vara så trögt att det blir irriterande.

Smaker - Aging Room M356 Forte

Från början bjuds det på rostad smak av ek och en lätt jordighet. När cigarren utvecklats vidare så kommer det en kryddighet och Grahams Kex. Smakerna minglar runt kring läpparna och när eftersmaken närmar sig så kommer också en nötighet fram. Cigarren ger en kakafoni av smaker, jordigheten kryddigheten blandas med den rena och tydliga tobakssmaken. När man kommit halvvägs så kommer det aromer av hö, kanel och lite citrus. Mot slutet av rökningen så återkommer rostade nötter och kryddigheten för att göra ett snyggt avslut på denna cigarr. Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Medelbetyg
4.5
baserat på
2
st recensioner.

Observera att samtliga recensioner skrivits av kunder till Cigarrspecialisten.se och att publicering endast sker i informationssyfte. Positiva värdeomdömen om tobaksprodukter får inte förekomma i recensioner och Cigarrspecialisten.se måste på grund av myndighetsbeslut censurera sådana ord.

"Först vill jag säga att det här är en f********** s**** cigarr. Täckbladets färg är som själva definitionen av tobaksbrun och har s***** ådror, men utan att kännas grovt. Till och med röken är s**** och tät. T******** för estetiken!

Smakerna är i början ganska subtila. Det är lite läder, lite peppar, lite sötma, men framför allt en väldigt g** tobak. Efter ett tag tillkommer en smak av ängssyra, vilket gav lite nostalgi till barndomen.

Draget känns initialt lätt, men blir trögare allt eftersom. Jag hade lite problem att få den att brinna jämnt och den slocknade för mig en gång. Kom dock på att jag nog klippt den lite för snålt och efter att ha snoppat av ytterligare en bit gick det som en dans igen.

Den fina tobakssmaken hänger kvar medan de andra smakerna är mer subtila. En klar kryddighet gör entré efter en bit.

Halvvägs tar tobakssmaken ett kliv tillbaka och mer jordiga toner tar över tillsammans med en gnutta mandel. Det är många smaker nu. Kan inte riktigt plocka alla med tydlighet. Syrligheten återkommer på sluter, fast nu mer som en blandning av tuggade löv.

En mycket t****** cigarr som jag tror jag får skaffa ytterligare ett par stycken av och lägga i humidoren ett år eller två för att se hur de utvecklas.

Röktid ca. 45 min.
"
Produkter

Handla

Information