Aging Room Havao Connecticut Lösplugg Aging Room Havao Connecticut Impromptu låda

Aging Room Havao Connecticut Impromptu

Aging Room Havao Connecticut är den andra linjen som kom från Aging Room. Med sitt täckblad av typen Ecuador Connecticut Shade så fyller den en tydlig lucka i inte bara Aging Rooms utbud utan det är även en ovanlig cigarr generellt. Denna cigarr har fått många bra omdömmen och anses alltid bjuda på en mycket solid upplevelse. Denna cigarr är en puro med enbart blad från Dominikanska Republiken. Nu kanske du undrar varför täckbladet då heter Ecuador Connecticut Shade, jo det är namnet på de frön som används men betyder alltså inte att det är i Ecuador (eller Connecticut i USA) som tobaken odlats.

Konstruktion – Aging Room Havao Connecticut Impromptu

Täckbladet på denna cigarr har ett klassiskt ljusbrunt skimmer som ser alldeles silkeslent ut. Man ser knappt några ådror eller märkbara sömmar i täckbladet, cigarrmakarna i fabriken vet verkligen hur man rullar en fin pinne.

Det finns två gördlar på cigarren, huvudgördeln har en elfenbenslik bakgrund med logotyp i guld. Det finns även mindre detalier i guld samt röda små fina linjer som löper vertikalt. Det hela ser mycket stiligt ut. Det mindre bandet vid foten på cigarren är snarlik huvudbandet men visar istället att detta är en Havao Connecticut.

Generellt så är både glöd och drag mycket fint på denna cigarr. Glöden går fint genom hela rökningen utan behov för att korrigeras. Glödlinjen är mer eller mindre spikrak hela tiden och de gånger den hamnar lite på smiskan så korrigerar den sig själv långt innan det skulle få någon påverkan på smakupplevelsen. Glödhastigheten och temperaturen är även dessa optimala. Askan som produceras är vit/grå och kompakt och rökutvecklingen är hög.

Smaker - Aging Room Havao Connecticut Impromptu

I början så får man tydliga toner av peppar, något som är ganska ovanligt för cigarrer med denna typ av täckblad men vilket också bevisar att täckbladet inte är allt när det kommer till smak. Pepprigheten lugnar snart ner sig och klassiska smaker för en Ecuador Connecticut kommer istället fram, främst grädde och trä. Pepparn finns kvar i bakgrunden.

Inne i andra tredjedelen så anländer lätt smak av vanilj och det tar inte lång tid innan vaniljen och pepparsmaken tar över mer och mer. De övriga smakerna får nu nöja sig med att vara i bakgrunden och det är i princip också såhär som cigarren avslutas. Trots att cigarren har en del pepprighet i sig så uppfattas den inte som för kryddig och frän utan den lyckas hålla sig mild och tydlig i sina smaker.

Aging Room Havao Connecticut Impromptu är inte speciellt stark, utan nikotinnivån är ganska låg. Kroppen ligger runt en kraftig light till en svag medium, smakerna är robusta men det är inte som om en häst sparkat dig i ansiktet direkt. På det hela taget gör styrkan och kraften att denna cigarr balanserar väldigt bra mellan de båda, med en något större kropp än nikotinstyrka. Fungerar utmärkt för så val nybörjare som inbiten aficionado.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information