Aging Room F55 Espressivo Lösplugg Aging Room F55 Espressivo

Aging Room F55 Quattro Espressivo

Aging Room Quattro F55 är den tredje blandningen som kommit från Aging Room och hade sin debut 2012. Med Quattro F55 har de lyckats bra med att skapa en mycket intressant blandning som av många anses vara en riktig juvel bland linjerna hos Aging Room. Cigarren har två distinkta karaktärsdrag, för det första så är de ”boxpressed” (de har pressats i lådan så att de blivit fyrkantiga), för det andra så har de täckblad från Sumatra vilket är en mycket speciell tobak som har inkorporerats av Aging Room. Delägaren och frontfiguren Rafael Nodal lyckades få tag i dessa blad från en europeisk fabrik för maskingjorda cigarrer som gått i konkurs. Namnet Quattro har cigarren fått på grund av sin boxpress, att den alltså har fyra (Quattro) sidor. F55 står för datumet då blandningen till denna cigarr var färdigställd, F för februari och 55 för dagen på året (med andra ord 24:e februari).

Konstruktion - Aging Room F55 Espressivo

Det första som möter en är det fina täckbladet som har en oljig karaktär och mörkbrun färg med några mindre mörkare fläckar i sig. Uttrycket är mycket lent och fint med endast ett fåtal utmärkande ådror. Dock kan sömmarna i täckbladet vara relativt synliga, men inget som direkt stör helhetsintrycket. Från cigarren fots kommer en härlig arom av söt tobak.

Konstruktionen är mycket välgjord vilket inte minst återspeglas i dess glöd och drag. Glödlinjen går rakt och fint genom hela rökningen och kräver minimalt med korrigeringar. Askpelaren är svartvit och åt det lite lösare hållet. Glödhastigheten är jämn genom hela rökningen, det samma gäller för temperaturen. Draget är inte heller något som förstör upplevelsen då detta är mycket stabilt och varken för löst eller för trögt. Då kan med andra ord ägna all din tid åt att njuta av smakerna som cigarren så generöst bjuder på.

Smaker - Aging Room F55 Espressivo

Generellt så ger Aging Room Quattro F55 en smakprofil där smaker inte helt byts ut under rökningen utan snarare att nyanser av ett fåtal smaker istället träder fram. Den är komplex i sina smaker men på ett djupare plan skulle man kunna säga. I början så bjuder cigarren på kaffe, peppar, kakao, jord och naturliga tobakssmaker. Kaffe-, kakao-, jord- och tobakssmakerna är de tydligaste smakerna medan tonerna av peppar ligger som en accent. Genom att retrohalera så blir pepparsmakerna tydligare.

Efter ett tag kommer det även smak av citrus och nu börjar smakerna att byta plats med varandra gällande vilken som är mest framhävd. Det kommer nu också fram en sötma som är mycket trevlig. Ibland kan även peppartonerna ta tag i stafettpinnen och bli tydligast av dem alla, speciellt när man kommit en bit in i andra tredjedelen. Mot slutet blir cigarren mycket mer kryddig, dock utan att bli sträv vilket ibland kan vara fallet när man närmar sig en cigarrs slut.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information