Aging Room F55 Quattro Concerto lösplugg Aging Room F55 Quattro Concerto låda öppen Aging Room F55 Quattro Concerto låda

Aging Room F55 Quattro Concerto

Ännu en cigarr i Aging Room-familjen med sina spännande smaker och limiterade utgåvor. Som vanligt gällande detta märke så tar man ovanliga och utgående serier av tobaksblad och skapar limiterade utgåvor, ofta med fantastiska resultat. I detta fall gäller det täckbladen som enligt utsago har köpts upp av ett konkursbo från en fabrik för maskintillverkade cigarrer i Europa. Täckbladen som används är därför från 2003, så de har en rejäl mognad i sig vid det här laget. Just denna cigarrlinje introducerades 2012 och blandningen skapades den 24 februari, därav namnet F55 (Februari och dag 55 på året). Quattro står för att cigarren har fyra sidor, vilket i sin tur betyder att den är box pressed (fyrkantig helt enkelt). F55 Quattro Espressivo är en av våra favoriter och här kommer alltså samma blend fast i större storlek, mummsfillibabba säger vi!

Konstruktion - Aging Room F55 Quattro Concerto

Täckbladet har en fin gyllenbrun färg och en lätt oljig yta. Det finns endast mindre skönhetsfläckar och knappt några ådror alls. Den fyrkantiga cigarren känns välpackad med samtidigt ganska lätt. Uttrycket som helhet samt den söta tobaksdoften gör att man blir rejält sugen på att börja röka denna pinne. Cigarren har två band, ett för Aging Room loggan och ett för Quattro som sitter nere vid foten. Att röka denna cigarr är en fröjd, draget är ganska lätt vilket ger en bra känsla och avkopplande resa. Rökproduktionen är medel men samtidigt mycket rik på smaker. Glödlinjen går jämnt och fint, det finns sällan anledning att korrigera. Kort sagt så är konstruktionen fenomenal på denna cigarr.

Smaker - Aging Room F55 Quattro Concerto

Generellt kan man säga att det inte finns stora variationer mellan de olika smakerna men desto fler nyanser av dem. Till en början bjuds man på en mix av kaffe, peppar, cederträ och naturliga tobakssmaker. Där pepparn mer fungerar som en accent jämte kaffet och tobaken. Genom att retrohalera så kan man få fram mer pepparsmak om man är sugen på det. Lite senare så får man stifta bekantskap med lite citrus och en sötma som blir mer och mer tydlig på tungan. De olika smakerna slåss om rampljuset och styrkan dem emellan rör på sig genom rökningen. Mot slutet tar pepparn över mer och mer, cigarren går att röka in till fingrarna utan att bli besk. Det är lätt hänt att bränna sig då man aldrig vill att den ska ta slut.Denna produkt har tyvärr utgått och går inte längre att köpa.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Produkter

Handla

Information